کلینیک‌های زنجیره ای روان‌شناسی هفتاد

لوگو موسسه هفتاد
پخش ویدیو

اختلالات کودکان و نوجوانان

منظور از درمان اختلالات کودکان و نوجوانان چیست؟

دوران کودکی و نوجوانی مراحل حیاتی زندگی برای سلامت روان هستند. در این دوران رشد و تکامل سریع در مغز اتفاق می‌افتد. کودکان و نوجوانان مهارت‌های شناختی و اجتماعی-عاطفی را به دست می‌آورند که سلامت روانی آینده آن‌ها را شکل می‌دهد و این امر برای به عهده گرفتن نقش‌های بزرگسالی در جامعه بسیار اهمیت دارد.

کیفیت محیطی که کودکان و نوجوانان در آن رشد می کنند، بهزیستی و رشد آنها را شکل می‌دهد. تجربیات منفی اولیه در خانواده، مدارس یا فضاهای دیجیتال، مانند قرار گرفتن در معرض خشونت، بیماری روانی والدین یا سایر مراقبان، قلدری و فقر، خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش می‌دهد.

مشکلات روانی مانند صرع دوران کودکی، ناتوانی‌های رشدی، افسردگی، اضطراب و اختلالات رفتاری، از علل اصلی بیماری و ناتوانی در میان جوانان هستند. در سراسر جهان، 10 درصد از کودکان و نوجوانان یک اختلال روانی را تجربه می‌کنند، اما اکثریت آنها به دنبال کمک یا مراقبت نیستند. خودکشی چهارمین عامل مرگ و میر در بین نوجوانان 15 تا 19 سال است. عواقب عدم توجه به سلامت روانی و رشد روانی اجتماعی برای کودکان و نوجوانان تا بزرگسالی گسترش می‌یابد و فرصت‌ها را برای داشتن زندگی رضایت بخش محدود می‌کند.

مشاوران و درمانگران کودک و نوجوان با شناخت کاملی که نسبت به مراحل رشدی و علائم اختلالات دوران کودکی و نوجوانی دارند، می‌توانند مشکلات آن‌ها را تشخیص داده و با برقراری ارتباط همدلانه با مراجع، برنامه‌ی اصلاح رفتار و درمان مناسب با کودک را برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

در جلسات درمان اختلالات کودکان و نوجوانان چه می‌گذرد؟

در رابطه با مشکلات کودکان و نوجوانان نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است، پیگیری و درمان به موقع است. اگر این اختلالات در همین سنین درمان نشوند، فرد در بزرگسالی با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد و قادر نخواهد بود نقش‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی خود را در آینده برعهده بگیرد و سازگاری لازم را کسب کند. هر چه این اختلالات زودتر پیگیری شوند، درمان آن‌ها نیز راحتتر خواهد بود.

در جلسات درمانی اختلالات کودکان و نوجوانان ابتدا شرح حالی از وضعیت رشدی، جسمی، عاطفی، رفتاری، خانوادگی و سابقه‌ی بیماری‌های کودک و خانواده‌ی وی گرفته می‌شود. از والدین کودک مشکل اصلی که برای آن مراجعه کرده‌اند پرسیده می‌شود و سپس به تنهایی با کودک یا نوجوان مصاحبه بالینی صورت می‌گیرد. در این مصاحبه درمانگر ارتباطی خوب و همدلانه با کودک برقرار کرده و وضعیت روانی وی را بررسی می‌کند. پس از ارزیابی کلی، اختلالات و مشکلات روانی که درمانگر حدس می‌زند در کودک وجود دارند مورد بررسی دقیق‌تر قرار می‌گیرد و علائم این اختلالات چک می‌شود. ممکن است او برای تشخیص گذاری دقیق‌تر از تست‌های روان‌شناختی مختلفی استفاده کند.

پس از تشخیص، درمانگر پروسه‌ و طول درمان را برای والدین کودک توضیح می‌دهد و همکاری آن‌ها برای اجرای برنامه‌ی درمان جلب می‌شود. زیرا در رابطه با کودکان و نوجوانان ۵۰٪ از موفقیت در درمان وابسته به والدین است. کودکان وابستگی و تاثیرپذیری بسیار زیادی از والدین خود دارند و اگر آن‌ها با برنامه درمان همراه نشوند موفقیت زیادی حاصل نخواهد شد.

 شرکت در جلسات درمان اختلالات کودکان و نوجوانان به چه کسانی توصیه می‌شود؟

اگر شما در کودک یا نوجوان خود ناسازگاری، ناراحتی، نقص یا ضعف عملکرد نسبت به همسن و سالان مشاهده می‌کنید بهتر است هر چه سریع‌تر به یک درمانگر یا روان‌شناس کودک و نوجوان مراجعه کنید تا پیش از شدت یافتن مشکل وی، ارزیابی و درمان صورت گیرد.

ممکن است در کودک خود اضطراب، کناره گیری، غم، خشم، بدرفتاری با همسالان، مشکلات شناختی، مشکلات یادگیری و تحصیلی و سایر مشکلات عاطفی، ذهنی و رفتاری را مشاهده کنید که هر یک از این مشکلات می‌توانند سرنخی از یک مشکل جدی‌تر و یا حتی اختلال در فرزند شما باشند که اگر به موقع توسط روان‌شناس کودک و نوجوان تحت درمان و پیگیری قرار گیرند، کودک شما زودتر به وضعیت روانی نرمال برمی‌گردد.

سوالات متداول

هزینه جلسات درمان اختلالات کودکان و نوجوانان چقدر است؟

هزینه‌ی جلسات بستگی به تعداد، مدت، میزان تخصص و شهرت مشاور و همچنین تست‌هایی که از شما گرفته می‌شود دارد.

مدت زمان جلسات درمان اختلالات کودکان و نوجوانان چقدر است؟

جلسات درمان اختلالات کودکان و نوجوانان معمولا بین 45 تا 50 دقیقه طول می‌کشد. دفعات و مدت درمان تا حد زیادی به نیازها، اهداف درمانی و پیشرفت مراجع بستگی دارد.

نوجوانان چه ویژگی‌های اصلی و مشترکی دارند؟

یک روان‌شناس نوجوان با اطلاعات تخصصی که در زمینه دوره نوجوانی دارد، می‌تواند به والدین و نوجوان در مورد چالش‌ها و مشکلاتی که در این سن بروز پیدا می‌کنند مشاوره دهد. او والدین نوجوان را در رابطه با مشکلاتی که فرزندشان دارد آگاه می‌کند و راهکارهای کاربردی برای حل این مشکلات ارائه می‌دهد.

یک روان‌شناس و یا مشاور نوجوان چه وظایفی دارد؟

یک روان‌شناس نوجوان با اطلاعات تخصصی که در زمینه دوره نوجوانی دارد، می‌تواند به والدین و نوجوان در مورد چالش‌ها و مشکلاتی که در این سن بروز پیدا می‌کنند مشاوره دهد. او والدین نوجوان را در رابطه با مشکلاتی که فرزندشان دارد آگاه می‌کند و راهکارهای کاربردی برای حل این مشکلات ارائه می‌دهد.

به مشاوره احتیاج دارید؟

به مشاوره احتیاج دارید؟

از ما

سوال دارید؟

ارتباط
از ما سوال دارید؟

از ما سوال دارید؟

درخواست مشاوره

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم