کلینیک‌های زنجیره ای روان‌شناسی هفتاد

لوگو موسسه هفتاد
پخش ویدیو

مشاوره خیانت

مشاوره‌ی خیانت چیست؟

در مشاوره‌ی خیانت پس از ریشه‌بیابی علل خیانت، مشاور سعی می‌کند حس اعتماد از‌دست‌رفته را مجدد بازیابی کند تا زوجین بتوانند دوباره به یکدیگر اعتماد کرده و به روابط خود بهبود ببخشند و با کمترین آسیب‌ به زندگی خود ادامه دهند.

بنابراین پس از آسیب‌شناسی علل خیانت، اهداف اصلی مشاوره‌ی خیانت عبارتند از پذیریش خیانت و ترمیم حس اعتماد و امنیت از‌دست‌رفته

در جلسات مشاوره‌ی خیانت چه می‌گذرد؟

در طول جلسه، ممکن است مشاور متوجه شود که یکی از طرفین یا هر دوی آن‌ها مشکلات روانشناختی اساسی‌ دارند که باید به آن‌ها رسیدگی شود. هدف از پرداختن به این مسائل کاهش خطر تکرار خیانت است. برخی از مسائلی که مشاور خیانت معمولاً به آن‌ها می‌پردازد عبارتند از: اعتیاد جنسی، اختلال در عملکرد جنسی، مسائل مالی، سوء مصرف مواد، اعتماد به نفس پایین، اضطراب، افسردگی، کسالت در رابطه و غیره.
از آن جایی که گاهی این عوامل باعث می‌شوند که افراد به خیانت روی بیاورند، با بررسی دقیق نشانه‌ها، علل ریشه‌ای خیانت را پیدا کرده و به رفع و درمان آن‌ها می‌پردازیم. به همین علت در طی جلسات مشاوره‌ی خیانت از ترکیبی از رویکردهای مختلف استفاده می‌شود. هنگامی که مشکل ریشه‌ای به درستی مورد توجه قرار گرفت، وقت آن است که به تقویت رابطه، مهارت‌های حل تعارض و غیره بپردازیم.

شرکت در جلسات مشاوره‌ی خیانت به چه کسانی توصیه می‌شود؟

مشاوره‌ی خیانت به زوجینی که متاسفانه یکی از طرفین خیانت کرده است و دیگری مورد خیانت واقع شده و تمایل دارند رابطه‌شان را دوباره از نو بسارند و شروعی دوباره داشته باشند توصیه می‌شود.

البته اگر زوجینی قصد ادامه دادن رابطه را ندارند و می‌خواهند از یکدیگر جدا شوند می‌توانند با استفاده از خدمات مشاوره‌ی زوجین آسیب‌های جدایی را به‌ حداقل برسانند.

سوالات متداول

خیانت چیست؟

تعاریف متفاوتی برای خیانت وجود دارد اما به طور کلی به هر نوع رابطه‌ی جنسی و عاطفی پنهان که خارج از چارچوب رابطه‌ی زناشویی شکل می‌گیرد و موجب نقض تعهد می‌شود خیانت می‌گویند.
حقیقت این است که برای اینکه یک رابطه‌ای سالم و موفق باشد، طرفین باید به آن متعهد باشند. به طور خاص، زوجین باید در رابطه احساس امنیت و راحتی داشته باشند. همچنین باید سطح بالایی از اعتماد، احترام، عشق، ایمان، سازگاری جنسی، صمیمیت عاطفی و همراهی وجود داشته باشد. بنابراین، هنگامی که یکی از طرفین کاری انجام می‌دهد که باعث آسیب رساندن به این پیوند می‌شود، نتیجه‌ای جز احساس تنهایی، حسادت، سردرگمی، عصبانیت، درماندگی و ناامیدی برای طرف مقابل نخواهد داشت.

پیامدهای خیانت چیست؟

خیانت می‌تواند باعث زخم‌های ریشه‌‌ای، بی‌اعتمادی و از دست دادن اعتماد‌به‌نفس شود. اگر به خیانت به درستی رسیدگی نشود، می‌تواند به طور جبران‌ناپذیری به رابطه آسیب رسانده و منجر به جدایی یا طلاق شود.

در مشاوره‌ی خیانت از چه رویکردهایی استفاده می شود؟

مشاوران خیانت از طیف وسیعی از رویکردها مانند مشاوره فردی، مشاوره زناشویی، مشاوره زوجین، مشاوره خانواده، مشاوره سوء مصرف مواد/اعتیاد و غیره استفاده می‌کنند. متخصصان بهداشت معمولاً به جای اینکه خیانت را صرفاً به عنوان یک مشکل «فردی» ببینند، مسائل را از منظر کلی یا «سیستمی» بررسی می‌کنند.

آیا مشاوره‌ی خیانت سودمند است؟

بله.مشاور خیانت از طریق گفتگو به هر دو طرف اجازه می‌دهد تا نگرانی‌های خود را در یک محیط امن و سازنده به اشتراک بگذارند.در این نوع مشاوره همزمان با بررسی  مسائلی که بر رابطه‌ی زوجین تاثیر منفی می‌گذارند، مشاور سعی می‌کند از طریق آموزش و تقویت مهارت‌های حل تعارض، به روابط آن‌ها بهبود ببخشد تا زوجین بتوانتد به شیوه‌ای سالم‌تر مسائل را حل کنند.

به مشاوره احتیاج دارید؟

به مشاوره احتیاج دارید؟

از ما

سوال دارید؟

ارتباط
از ما سوال دارید؟

از ما سوال دارید؟

درخواست مشاوره

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم