کلینیک‌های زنجیره ای روان‌شناسی هفتاد

لوگو موسسه هفتاد
پخش ویدیو

بیش فعالی و نقص توجه

مشاوره‌‌ی بیش فعالی چیست؟

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یک اختلال عصبی رشدی است که با اختلال در عملکرد اجرایی وعلائم بی توجهی، بیش‌فعالی، تکانشگری و بی‌نظمی هیجانی همراه است که باعث مختل شدن زندگی فرد می‌شوند.بنابراین اهداف درمانی جلسات مشاوره‌ی بیش‌فعالی عبارتند از آموزش تکنیک‌هایی در راستای افزایش توجه و تمرکز و بهبود مهارت‌های ارتباطی و رفتاری افراد.

در جلسات مشاوره‌ی بیش‌فعالی و نقص توجه چه می‌گذرد؟

در ابتدا، درمانگر با مراجع صحبت می‌کند و سوالاتی می‌پرسد تا در مورد جنبه‌های مختلف ADHD که بر فرد تأثیر می‌گذارند اطلاعات بیشتری به دست آورد.مشاوران مراجع را تشویق می‌کنند تا در مورد احساسات خود صحبت کند. این کار به افراد کمک می‌کند تا احساسات خود را شناخته و به جای اعمال و رفتار با کلمات درست احساسات‌شان را بیان کنند.صحبت کردن و گوش دادن به افراد کمک می‌کند تا احساس کنند درک می‌شوند.همچنین به افراد کمک می‌کند تا توجه کنند و بهتر گوش دهند.گاهی در جلسات مشاوره، مراجع باید مهارت‌های جدیدی را تمرین کند.برای مثال درمانگر ممکن است تمرین‌های افزایش تمرکز، تمرینات تنفسی و مهارت‌های مقابله با اضطراب را به مراجع آموزش دهد. این مهارت‌ها می‌توانند توجه فرد را جلب کرده و باعث آرامش او شوند.
برخی از تمرین‌ها نیز ناظر بر مهارت‌های اجتماعی هستند تا افراد بتوانند با دیگران بهتر کنار بیایند.به طور کلی در درمان ADHD، ایجاد یک رابطه‌ی مثبت با درمانگر به فرد کمک می‌کند تا در حین یادگیری احساس تشویق و حمایت کند

شرکت در جلسات مشاوره‌ی بیش‌فعالی و نقص توجه به چه کسانی توصیه می‌شود؟
اگر شما هم برخی از این علائم را در کودک خود مشاهده کردید بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید:
ناتوانی در نشستن به خصوص در محیط آرام یا ساکت

مدام در حال بی قراری هستند
عدم توانایی در تمرکز روی کارها
حرکت فیزیکی بیش از حد
حرف زدن زیاد
نمی توانند منتظر نوبت خود باشند
بدون فکر عمل کردن
قطع کردن مکالمات
احساس خطر کم یا بدون احساس خطر
داشتن دامنه‌ی توجه کوتاه و به راحتی پرت شدن حواس
این علائم می‌تواند مشکلات قابل‌توجهی در زندگی کودک ایجاد کند، مانند عدم موفقیت در مدرسه، تعامل اجتماعی ضعیف با سایر کودکان و بزرگسالان و مشکلات نظم و انضباط.

سوالات متداول

چرا درمان به موقع ADHD در کودکان اهمیت ویژه‌ای دارد؟

درمان به کودکان مبتلا به ADHD کمک می‌کند تا در مدرسه و خانه بهتر عمل کنند. به عنوان مثال، آن‌ها یاد می‌گیرند که چگونه: بهتر روی تکالیف مدرسه تمرکز کنند، یا با دیگران بهتر کنار بیایند. برخی از کودکان برای کمک به کاهش احساسات دشوار ناشی از ADHD نیز به درمان نیاز دارند. به عنوان مثال، کودکان ممکن است اعتماد‌به‌نفس خود را از دست بدهند یا احساس کنند که دیگران را ناامید می‌کنند در چنین شرایطی برخی از بچه‌ها افسرده، مضطرب، عصبانی یا ناامید می‌شوند و احتیاج به خدمات مشاوره‌ی ویژه دارند تا بهتر با احساسات خود کنار بیایند.

کودکان تا چه مدت به درمان ADHD احتیاج دارند؟

مدت زمان درمان به اهداف درمانی بستگی دارد اما اغلب اوقات، یک درمانگر می‌خواهد با فرزند شما هفته‌ای یک بار و به مدت چند ماه ملاقات کند.

آیا اختلال ADHD قابل‌درمان است؟

به طورکلی این اختلال به سه دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از :

۱_غالبا بی توجه

۲_ بیش‌فعال_تکانشی

۳_بیش‌فعالی ترکیبی

انواع اختلال ADHD چه هستند؟

به طورکلی این اختلال به سه دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از :

۱_غالبا بی توجه

۲_ بیش‌فعال_تکانشی

۳_بیش‌فعالی ترکیبی

به مشاوره احتیاج دارید؟

به مشاوره احتیاج دارید؟

از ما

سوال دارید؟

ارتباط
از ما سوال دارید؟

از ما سوال دارید؟

درخواست مشاوره

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم