کلینیک‌های زنجیره ای روان‌شناسی هفتاد

لوگو موسسه هفتاد
پخش ویدیو

مشاوره مشکلات خانوادگی

مشاوره‌‌ی خانواده چیست؟

خانواده‌ مهم‌ترین منبع دریافت عشق، محبت و حمایت است، اما گاهی اوقات روابط افراد درون خانواده آسیب می‌بیند و دچار مشکل می‌شود و درنتیجه باعث می‌شود افراد در خانواده‌ی خود احساس انزوا و تنهایی کنند.
در چنین شرایطی اهمیت کمک گرفتن از یک مشاور خانواده بیشتر مشخص می‌شود.در جلسات مشاوره‌ی خانواده، مسائل روانشناختی، رفتاری و عاطفی‌ای است که باعث مشکلات خانوادگی می شوند بررسی می‌شوند. مشاوره‌ی خانواده بر یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌ها و پیچیدگی‌هایی که ممکن است در زندگی خانوادگی افراد ایجاد شود متمرکز است و توجه به پویایی خانواده و روابط خانوادگی را در راس امور قرار می‌دهد.

در جلسات مشاوره‌ی خانواده چه می‌گذرد؟

به طور کلی آن چه در جلسات مشاوره اتفاق می‌افتد تا حد زیادی به نیازهای منحصر‌به‌فرد هر خانواده‌ و مشکلاتش بستگی دارد. در طول یک جلسه‌ی مشاوره‌ی خانواده، مشاور ممکن است با خانواده به صورت گروهی، فردی یا ترکیبی از این دو صحبت کند.مشاور در جلسه‌ی اول و قبل از شروع فرآیند اصلی مشاوره، سعی می‌کند یک ارزیابی اولیه از شما و خانواده‌تان انجام دهد تا در مورد ادامه‌ی روند جلسات مشاوره بهترین تصمیم را اتخاذ کند.مشاور در محیطی کاملا امن، محرمانه و بدون قضاوت از افراد می‌خواهد تا نظر و احساسات خود را نسبت به شرایط موجود بیان کنند.

مشاور نیز سعی می‌کند با شناسایی الگوهای رفتاری اشتباه و اختلاف‌نظرها، بهترین راه‌حل‌ها را ارائه دهد.

همچنین اگر مشاور به این نتیجه برسد که یکی از اعضای خانواده دارای مشکلات و اختلالات فردی است، ممکن است از یک روانشناس یا روانپزشک متخصص کمک بگیرد چرا که قطعا مشکلات فردی بر روابط همه‌ی اعضای خانواده تاثیر خواهد گذاشت.

شرکت در جلسات مشاوره‌ی خانواده به چه کسانی توصیه می‌شود؟
معمولا مشاوره‌ی‌خانواده به افرادی که با این مشکلات رو‌به‌رو هستند توصیه می‌شود:
تعارض بین والدین و فرزندان
تعارضات بین فرزندان
از دست دادن یکی از اعضای خانواده

مشکلات فرزندپروری
مشکلات رفتاری یا خلقی کودکان در خانواده
خانواده‌هایی که درگیر مسائلی همچون طلاق یا اعتیاد هستند

و…

سوالات متداول

اهداف جلسات مشاوره‌ی خانواده چه هستند؟

اهداف جلسات مشاوره بسته به دلیل مراجعه‌‌ی هر خانواده متفاوت خواهد بود.اما به طور کلی مهم‌ترین هدف مشاوره‌ی خانواده این است که روابط اعضای خانواده به نحوی تنظیم شود که افراد بتوانند به بهترین نحو در کنار یکدیگر به رشد، شکوفایی و پویایی دست پیدا کنند.

برخی از مزایای مشاوره‌ی خانواده چه هستند؟
  • ایجاد مرزهای سالم بین اعضای خانواده
  • بهبود ارتباطات
  • تعریف نقش هر کسی در خانواده
  • بهبود پویایی و روابط خانوادگی
  • یادگیری مهارت‌های ارتباطی و حل تعارض
  • بهبود تعاملات ناکارآمد
  • بهبود توانایی حل مسئله در خانواده
  • افزایش همدلی و محبت در خانواده
جلسات مشاوره‌ی خانواده معمولا چقدر طول می‌کشد؟

معمولا به این علت که در جلسات مشاوره‌ی خانواده، مشاور باید با تک تک اعضای خانواده صحبت کند، جلسات مشاوره ممکن است کمی طولانی‌تر از جلسات مشاوره‌ی فردی باشند.

آیا مراجعه به مشاور خانواده واقعا موثر خواهد بود؟

صرفا مراجعه به مشاور یا روانشناس موثر نخواهد بود بلکه باید سعی کنید دوره‌ی مشاوره را کامل طی کرده و تمرین‌ها و راهنمایی‌های مشاور را واقعا در زندگی خود اجرا کنید.اگر خود افراد خواهان تغییر نباشند حتی بهترین مشاور‌ها هم نمیتوانند کمک زیادی کنند.توجه به این نکته هم ضروری است که جلسات مشاوره‌ی خانواده به این علت که تمام افراد خانواده باید در جلسات شرکت کنند طولانی‌تر خواهد بود و احتیاج به صبر و همکاری فراوانی دارد.با رعایت نکات ذکرشده قطعا مشاوره‌ی خانواده می‌تواند موًر و راهگشا باشد.

به مشاوره احتیاج دارید؟

به مشاوره احتیاج دارید؟

از ما

سوال دارید؟

ارتباط
از ما سوال دارید؟

از ما سوال دارید؟

درخواست مشاوره

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم