کلینیک‌های زنجیره ای روان‌شناسی هفتاد

لوگو موسسه هفتاد
پخش ویدیو

مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی چیست؟

مشاوره تحصیلی یک فرایند تخصصی است که هدف آن راهنمایی مراجعان در جهت تصمیم‌های مربوط به مسائل تحصیلی می‌باشد. در این نوع مشاوره به دانش آموزان و دانشجویان مهارت‌های مطالعه، برنامه ریزی و مدیریت زمان، مدیریت جلسه امتحان، کنترل اضطراب، مهارت افزایش توجه و تمرکز آموزش داده می‌شود. مشاوران تحصیلی ماهر و متخصص، به شما کمک می‌کنند تا بتوانید تصمیم‌های درستی در فرایند تحصیل خود اتخاذ کنید. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند مشکلات تحصیلی‌تان را رفع کنید و همچنین به سمت انتخاب رشته‌ی مناسب گام بردارید زیرا یکی از مهم‌ترین اقدامات آن‌ها بررسی مهارت‌ها، علاقه‌مندی‌ها و اهداف شماست، که این امر موجب می‌شود مسیر تحصیلی مناسبی را انتخاب کنید که با منابع و ظرفیت‌های شما سازگاری دارد.

لازم به ذکر است یکی از مشکلات رایجی که معمولا دانش آموزان و دانشجویان با آن مواجه هستند نداشتن مهارت‌های مناسب تحصیلی از جمله مهارت مطالعه، مهارت خلاصه نویسی، مهارت مدیریت زمان، مهارت مدیریت استرس و برنامه ریزی درست تحصیلی است که همه‌ی این مهارت‌ها در جلسات مشاوره تحصیلی به مراجعین آموزش داده می‌شوند تا آن‌ها به بالاترین بازدهی در فرآیند مطالعه و یادگیری برسند.

 

در جلسات مشاوره تحصیلی چه می‌گذرد؟

جلسات مشاوره تحصیلی معمولاً با بررسی نیازها و اهداف شخصی هر دانش‌آموز آغاز می‌شوند و اولین جلسه از مراجع سوال می‌شود که برای چه هدف و مشکلی مراجعه کرده است؟ می‌خواهد به چه چیزی برسد؟ سپس، مشاور پیشینه تحصیلی او را بررسی می‌کند. علایق، نقاط ضعف و قوت و چالش‌های تحصیلی و روانی که تاکنون تجربه کرده است را مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از روشن شدن دقیق اهداف بلند مدت مراجع، مشاور او را به سمت تعیین اهداف میان مدت و کوتاه مدت هدایت می‌کند تا بتواند برنامه ریزی کوتاه مدتی در نظر بگیرد. مراجع در هر جلسه‌ی مشاوره باید تکالیفی را انجام دهد و همراه مشاور عملکرد خود ارزیابی کند و در صورت نیاز به تغییر در برنامه بپردازد. در هر جا که مشاور حس کند مراجع نیاز به کسب یک مهارت دارد جلساتی را به آموزش و تمرین آن مهارت می‌پردازد.

البته برخی از مراجعین تنها برای یک مشکل تحصیلی خاص یا انتخاب رشته مراجعه می‌کنند که در این صورت نیز مشاور پیشینه تحصیلی و شرایط فعلی فرد را بررسی می‌کند و پس از تشخیص وضعیت وی، راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهد.

شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی به چه کسانی توصیه می‌شود؟

جلسات مشاوره تحصیلی آن قدر مزایای زیادی دارند که می‌توان گفت استفاده از خدمات این نوع مشاوره به تمامی محصلین از ابتدایی گرفته تا دانشجویان توصیه می‌شود. چه آن‌هایی که حس می‌کنند مشکلاتی در زمینه تحصیل دارند چه آن‌هایی که حس رضایت دارند زیرا آن‌ها نیز می‌توانند با بهره‌مندی از راهنمایی‌های یک مشاور متخصص به کیفیت بالاتری در تحصیل دست پیدا کنند و سرعت و عمق یادگیری‌شان را افزایش دهند.

از طرفی، به افرادی که با مشکلاتی مانند حس ناکامی تحصیلی، عدم تمرکز کافی، مشکلات برنامه ریزی، نمره کم در یک یا چند درس خاص، اضطراب ، یا افسردگی مواجه هستند، شرکت در جلسات مشاوره تحصیلی به طور ویژه توصیه می‌شود تا با کمک مشاور، ریشه مشکلات خود را شناسایی کرده و راه‌حل‌های مناسب برای آن‌ها پیدا کنند.

سوالات متداول

آیا مشاوره تحصیلی فقط برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که مشکلات تحصیلی دارند مناسب است؟

خیر. مشاوره تحصیلی برای تمامی محصلین، از دوره‌های ابتدایی تا دوره‌های دانشگاه، توصیه می‌شود. این فرآیند به تمامی محصلین کمک می‌کند تا اهداف تحصیلی‌شان را بهبود بخشند، مهارت‌های تحصیلی مختلفی را کسب کنند و بهترین تصمیمات را درباره آینده تحصیلی خود بگیرند.

چگونه می‌توانم یک مشاور تحصیلی مناسب را پیدا کنم؟

برای پیدا کردن یک مشاور تحصیلی مناسب، می‌توانید به مشاور مدرسه‌تان یا مرکز مشاوره دانشگاه خود مراجعه کنید. همچنین اگر دوستان یا اقوام‌تان تاکنون به مشاوری مراجعه کرده و از آن رضایت داشته بخواهید او را  به شما معرفی کند. مشاورین تحصیلی کلینیک خانه همدلی که از تجربه و تخصص بالایی در این زمینه برخوردارند نیز می‌توانند گزینه‌ی خوبی برای شما باشند.

چه مواردی می‌تواند در جلسات مشاوره تحصیلی مورد بحث قرار بگیرد؟

تعداد جلسات مشاوره بسته به علت و هدف شما از مراجعه متفاوت است. اگر هدف شما تنها رفع یک مشکل تحصیلی خاص، کسب یک مهارت تحصیلی بخصوص مثل مدیریت زمان یا مدیریت اضطراب امتحان و یا انتخاب رشته باشد معمولا بین 1 تا 5 جلسه زمان خواهد برد. اما اگر اهداف بلند مدتی مثل کسب یک رتبه، قبولی در رشته یا دانشگاه خاص و یا دستیابی به معدل بالا باشد این جلسات باید ادامه دار باشند.

جلسات مشاوره تحصیلی معمولا چقدر طول می‌کشند؟

تعداد جلسات مشاوره بسته به علت و هدف شما از مراجعه متفاوت است. اگر هدف شما تنها رفع یک مشکل تحصیلی خاص، کسب یک مهارت تحصیلی بخصوص مثل مدیریت زمان یا مدیریت اضطراب امتحان و یا انتخاب رشته باشد معمولا بین 1 تا 5 جلسه زمان خواهد برد. اما اگر اهداف بلند مدتی مثل کسب یک رتبه، قبولی در رشته یا دانشگاه خاص و یا دستیابی به معدل بالا باشد این جلسات باید ادامه دار باشند.

به مشاوره احتیاج دارید؟

به مشاوره احتیاج دارید؟

از ما

سوال دارید؟

ارتباط
از ما سوال دارید؟

از ما سوال دارید؟

درخواست مشاوره

فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم